Publicaties Nederlands Portretschap

Bij Nederlands Portretschap zijn de afgelopen jaren een aantal publicaties verschenen.


Ter ere van het 25-jarig bestaan
 van het Nederlands Portretschap is er in 2017 een jubileumboek uitgegeven met persoonlijke tekst en enkele portretten van de leden en oud-leden.

 

Begin 2013 hebben we een boek gemaakt met, per lid van het portretschap, 1 portret gecombineerd met een korte interviewtekst met de geportretteerde of opdrachtgever.
U kunt deze publicatie inzien op internet.

 

Eerdere publicaties:

Mensendier
Mensendier is verschenen in 2009, n.a.v. de thematentoonstelling over de relatie tussen mens en dier.
Jet Bakels, cultureel antropoloog schreef het voorwoord voor dit prachtige boekje, dat van ieder lid van het NPS een afbeelding met tekst bevat.
ISBN: 978 90 77767 12 2 en NUR: 648

Deze boekjes, alsook een mapje met 23 kaarten met portretten van de NPS leden kunt u bestellen via onze mail: info@portretschap.nl

 

Puberteit
Puberteit met een voorwoord van Joanna Quispel, schilder bij het Nederlands Portretschap. In 2002 verschenen n.a.v. de rondreizende thematentoonstelling, met afbeeldingen en teksten van de geportretteerde pubers.

 

Ouderportretten
Ouderportretten is een uitgave t.g.v. de thematentoonstelling in 1997, met een voorwoord van Rob Smolders, direkteur van Museum de Wieger, en teksten van o.a. Toine Moerbeek, Adriaan Morriën, Mayra Paula en afbeeldingen van leden en gast-exposanten van het NPS.